Importanta citirii etichetei în alimentația copiilor

Trebuie să recunosc că nu mi-am dat seama până acum câțiva ani că  o simplă citire a etichetei alimentare ne poate salva de foarte, foarte multe probleme de sănătate și ne poate ajuta în formarea unui stil alimentar sănătos.  În ce capcană am căzut eu necitind eticheta? Păi, fără să îmi fie rușine, trebuie să
Continue reading...

Cartofi noi la cuptor cu cartof dulce și usturoi verde

Luna mai este despre cartofi noi, mărar, usturoi, salată, ridichi, varză,  căpșune și cireșe. Și sparanghel, mai ales de când l-am găsit pe cel cultivat în România. Este despre hrană cu viață și gust, după care tânjim adesea în lunile de iarnă. Eu sunt absolut încântată să gătesc în lunile acestea.  Am impresia că există
Continue reading...

5 feluri de mic dejun de post preferate de mine

Mulți dintre cei care doresc să țină post alimentar se lovesc de prejudecata că la micul dejun nu poți decât “ceva” pe pâine. Ce e drept, puțină pâine de calitate făcută în casă cu făină bună și maia sau cumpărată de la brutăriile cinstite, peste care punem zacuscă făcută în casă poate fi o soluție nemaipomenită.
Continue reading...

6 obiceiuri alimentare de primăvară

Pentru mine,  alimentația sănătoasă înseamnă echilibru, diversitate, moderaţie, plăcerea gustului, surse curate şi atent selectate, ascultarea corpului şi armonizarea lui cu ciclurile naturii (sau alegerea alimentelor în funcţie de anotimpul în care ne aflăm, concept cunoscut sub numele de crononutriţie). În absolut orice meniu pe care îl concep pentru persoanele cu care lucrez ţin cont
Continue reading...

5 salate de post delicioase

A început postul Paștelui, o perioadă în care mulți aleg să renunțe la alimente de origine animală. Întotdeauna am susținut ideea că, decât să introduci în meniu alimente procesate precum șnițele, crenvurști, pateu-uri vegetale din soia, mai bine nu mai ții post. Pentru că, din punct de vedere religios, postul înseamnă cumpătare, renunțare, moderație.  Nu
Continue reading...

Cea mai gustoasă granola, fără zahăr

Acum câţiva ani am descoperit Granola, irezistibilă pentru micul dejun sau chiar o gustare sănătoasă. Vă recomand cu drag reţeta mea, pe care am „perfecţionat-o” de-a lungul timpului! Ingredientele de bază sunt aceleași (puteți pune și fulgi de ovăz fără gluten) și să jonglați cu fructele uscate, cu cele oleaginoase (eu am folosit pe rând smochine,
Continue reading...

Tartă ușoară cu ricotta și fructe de pădure

Această tartă ușoară și cu conținut scăzut de calorii e o alegere ideală după mesele bogate de sărbători, în cazul în care petreci de Sfantul Ion. Este foarte ușor de făcut, de mâncat, de digeratJ. Ca să fiu sinceră, mama mea este cea care m-a inspirat în alegerea acestei tarte. A, și ca o paranteză
Continue reading...

10 strategii pentru a ramane in forma in perioada sarbatorilor de iarna

Îmi este adresată această  „întrebare de sezon”, des întâlnită,  dar niciodată demodată: cum fac să rămân în formă de sărbători, fără să iau kilograme în plus, fără să mă simt balonat sau lipsit de energie? Eu vin mereu cu acest răspuns: suntem oameni, nu suntem perfecți, iar tot ce trebuie să facem este să ne
Continue reading...