Cui nu-i place ciocolata? Ma rog, mai sunt cazuri, dar atat de rar intalnite.

Eu va propun cea mai sanatoasa si naturala varianta de spuma de ciocolata, pentru care avem ca ingrediente banane, avocado, miere si cacao –  de preferat in locul zaharului alb, gelatinei, esentei de rom si smantanii, nu?

Pentru patru portii aveti nevoie de:

  1. 1 avocado copt
  2. 2 banane coapte
  3. Miere dupa gust (cam doua, trei lingurite)
  4. Cacao dupa preferinte (daca o vreti mai densa, puteti adauga mai mult de trei lingurite)
  5. Un praf de vanilie

Ca sa fie gata, trebuie sa pasam bananele si avocado cu un blender vertical, apoi adaugam restul ingredientelor, amestecam delicat,  punem spuma obtinuta in 4 boluri si le bagam la frigider cam o ora. Nu uitati sa curatati bolurile de micile urme lasate, puteti chiar sa le ornati cu frunzulite de menta proaspata sau zmeura; hrana noastra trebuie sa arate frumos in farfurie, nu aruncata la intamplare.

De adaugat:

  • Pentru diversitatea gustului eu am experimentat si putina zeama de lamaie stoarsa alaturi de cateva stafide si 5 nuci faramitate. Delicios!
  • Aceasta spuma de ciocolata poate sa constituie o gustare foarte potrivita pentru copii. In cazul acesta, puteti inlocui linguritele de cacao cu pudra de roscove.

Pofta buna!

Related posts

1 comment

  1. […] de ciocolată care se poate transforma rapid în înghețată. Daca nu vă amintiți rețeta, iat-o aici. După ce o preparați, o puneți la […]

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *